Ξετυλίγοντας το κουβάρι της Αριάδνης ΑΕΒΕ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονο πρόβλημα σίτισης στην φυλακή Κορίνθου

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονο πρόβλημα σίτισης στην φυλακή Κορίνθου, όπου 84 άνθρωποι υποχρεώνονται να διαβιώνουν κάτω από συνθήκες μη συμβατές με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Συγκεκριμένα από την στιγμή που το στατόπεδο της Κορίνθου σταμάτησε να τροφοδοτεί με φαγητό την φυλακή, οι κρατούμενοι στην κυριολεξία υποσιτίζονται.
Το πρόβλημα που όλο και οξύνεται αντιμετωπίζεται μέχρι τώρα με ''φιλανθρωπία'' κυρίως από τους υπαλλήλους της φυλακής και κάποιων αλληλέγγυων που έχουν ενημερωθεί.
Επειδή πρόκειται για μια συστηματική, μαζική, ηθική, ψυχολογική ακόμα και φυσική εξόντωση των ανθρώπων που βρίσκονται στην φυλακή, όπου στο όνομα της ''δικαιοσύνης'', απαξιώνεται και περιφρονείται όχι μόνο κάθε έννοια δικαίου, αλλά η στοιχειώδης ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ακόμα και η ίδια η ζωή τους, οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια.

Απέναντι στον παραλογισμό, στην αυθαιρεσία και στην εκδικητικότητα των μηχανισμών που εξοντώνουν κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα στις σύγχρονες αποθήκες κοινωνικών ''αποβλήτων'' που ονομάζονται ελληνικές φυλακές αντιπαρατάσσουμε την κινηματική αλληλεγγύη σαν ελάχιστη συμβολή στον καθημερινό αγώνα των κρατουμένων στο δικαίωμα να παραμείνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Ελευθεριακη συλλογικότητα ''ερεα'' (Κορινθος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου