Ξετυλίγοντας το κουβάρι της Αριάδνης ΑΕΒΕ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Το παίζουν χριστιανοί και κονομάνε στηρίζοντας τον Εφραίμ


Τι κοινό έχουν άραγε οι ιστοσελίδες www.newspost.gr και www.briefingnews.gr με το κανάλι STAR και με το MEGA; Διαβάστε στο κείμενο, που ακολουθεί, πως στελέχη των συγκεκριμένων Μ.Μ.Ε. - που το παίζουν κυρίως και πάνω απ' όλα χριστιανοί - συνδέονται με το παπαδαριό - και εξασφαλίζουν για τους εαυτούς τους παχυλές αμοιβές στηρίζοντας τον Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου.

Image scaled down

Μια «χριστιανική» απόλυση σε φιλοΕφραιμικό site
Τώρα, που ο Άκης πήρε τη θέση του Εφραίμ στο λουξ κελί των Φυλακών Κορυδαλλού... θυμηθήκαμε την απόλυση μιας δημοσιογράφου, που συνέβη μερικές ημέρες πριν συλληφθεί ο «άγιος» ηγούμενος. Συνέβη στις 19 Δεκεβρίου 2011. Αλλά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Την πληροφορηθήκαμε πρόσφατα... γι’ αυτό και τη δημοσιεύουμε.
Η απόλυση αυτή έγινε στο εργασιακό περιβάλλον ενός εξόφθαλμα φιλοεφραιμικού σάιτ! Διαβάστε την ιστορία για θα καταλάβετε ακριβώς τι εννοούμε!
«Όλα για τους ανθρώπους είναι» λένε οι χριστιανοί… Γι’ αυτό και τα δύο πολύ χριστιανικά στελέχη του φιλοΕφραιμικού σάιτ www.briefingnews.gr αποφάσισαν να απολύσουν μια συντάκτρια νύχτα… στην κυριολεξία. Αυτό συνέβη το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου 2011.
Πίστη – Ηθική – Αφοσίωση
Σε αυτό το χριστιανικό – ενημερωτικό περιβάλλον διευθύντρια είναι η Μαρία Γιαχνάκη,  αρχισυντάκτρια εκπομπών Life Style στο κανάλι STAR, με πολλές άκρες στο παπαδαριό.
Εκείνη έκανε πράξη την απόλυση δια τηλεφώνου και όχι κατά την διάρκεια του ωραρίου εργασίας, αλλά στις 22:30 τη νύχτα…
«Δεν έχω καλά νέα, μην έρθεις αύριο από το γραφείο, δεν θα σε χρειαστούμε άλλο! Ξεκινάμε από σένα γιατί εσύ είσαι στο Ι.Κ.Α. και μας στοιχίζεις περισσότερο» είπε η κατά τα άλλα ταπεινή κα Γιαχνάκη, η οποία όμως έριξε αμέσως το μπαλάκι της ευθύνης στο έτερο μεγαλοστέλεχος, τον Γιώργο Θεοχάρη, ο οποίος φέρει και τον «αγιορείτικο μανδύα» της καλοσύνης…
Για αποδείξει, ότι έδωσε μάχη είπε: «Έκανα ό,τι μπορούσα, για να σε κρατήσω, αλλά έχει τεθεί θέμα συνεργασίας, αν και εγώ είμαι απολύτως ευχαριστημένη από τη δουλειά σου… Το site δεν κλείνει πάει πολύ καλά, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, εσύ απολύεσαι!».
Όπως ήδη είπαμε εξαιτίας των επίμονων ερωτήσεων της συναδέλφου, που ζητούσε πειστικές απαντήσεις για την απόλυση της, η κα διευθύντρια πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στον πολύ ταπεινό και σεμνό κ. Θεοχάρη, με την χριστιανική πάντα έννοια του όρου.
MEGA – STAR – www.newspost.gr – www.agioritikovima.gr
Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι και μέτοχος πια της επιχείρησης «ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.», όπως τόνισε με έμφαση η κα Γιαχνάκη.
Σε αυτό το σάιτ ο κ. Θεοχάρης είναι ο διαμεσολαβητής μεταξύ των επιθυμιών του Εφραίμ και του Αρσένιου και των χρημάτων των Κυπρίων επιχειρηματιών, στους οποίους η Μονή Βατοπεδίου βασίζεται… για να περνάει τη γραμμή της!
Καλό είναι να γνωρίζετε, ότι ο κ. Θεοχάρης εργάζεται – με τις ευλογίες του Κυρίου πάντα – ως δημοσιογράφος στην πρωινή εκπομπή του MEGA και είναι και διαχειριστής του επίσης φιλόΕφραιμικού εκκλησιαστικού site www.agioritikovima.gr
Είναι επίσης και ένθερμος υποστηρικτής του www.newspost.gr ιδιοκτησίας του κου Ρουσόπουλου και της κας Μάρας…
Άλλωστε ας μη ξεχνάμε, ότι η κα Μάρα είναι και η διευθύντρια του www.star.gr, που ανήκει στο STAR Channel και στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Και εκεί σε αυτό το κανάλι – όπως ήδη είπαμε – εργάζεται η κα Γιαχνάκη.
Κοινή αφετηρία όλων αυτών των «πιστών» ανθρώπων, που δίνουν καθημερινά μάχη για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, είναι ο μοναχός της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο οποίος είναι ο «πνευματικός τους»… όπως λένε!
Η ουσία…
Αίτια της απόλυσης της συναδέλφου δεν ήταν π.χ. η έλλειψη παραγωγικότητας, η τεμπελιά, η ανικανότητα, η έλλειψη εμπειρίας ή κάτι σχετικό με αυτά! 
Το «πρόβλημα συνεργασίας», που χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία, σχετίζεται με τη ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ. Ζήτησαν οι Κύπριοι επιχειρηματίες (δηλαδή ο χριστιανός κ. Θεοχάρης), οι συντάκτες να είναι «πιστοί και αφοσιωμένοι» στην Ορθοδοξία… βεβαίως – βεβαίως!
Αυτό ειπώθηκε από το στόμα της κας Γιαχνάκη εμπιστευτηκά και όχι για πλάκα, αλλά στα σοβαρά!
Σύμφωνα με τη νέα «γραμμή» η ομάδα πρέπει να απαρτίζεται από συντάκτες, οι οποίοι πρέπει να είναι «πιστοί και αφοσιωμένοι» στην εκκλησία!
Και αυτό το θέλουν για να μη βγαίνει στη φόρα… το όλο νταλαβέρι με τους μητροπολίτες, παπάδες, ηγούμενους, πατέρες, μοναχούς…
Μα γιατί όμως όταν έκαναν τις συνεννοήσεις και τις προσλήψεις δεν ζήτησαν και πιστοποιητικό πίστης και αφοσίωσης στη χριστιανοσύνη;
Είναι πολύ απλή η απάντηση:
Τότε έκρυβαν και ακόμα το κρύβουν, λες και απευθύνονται σε ηλιθίους, ότι αυτό το σάιτ υπάρχει κυρίως επειδή αποτελεί έστω ένα μικρό μέρος της επικοινωνιακής αντεπίθεσης του Εφραίμ.
Και αυτό εξυπηρετεί με ποικίλους τρόπους τις επιχειρηματικές δράσεις και βλέψεις των ιδιοκτητών του και στον ελλαδικό χώρο!
Ο ενημερωτικός μανδύας υπάρχει, για να καλύπτει τον σκοπό και για να γίνεται πιο εύκολα αποδεκτή η «Βατοπεδινή γραμμή»…
Αποκλειστική απασχόληση για λόγους ηθικής τάξης!
Η κα Γιαχνάκη είπε, μεταξύ άλλων «σοβαρών επιχειρημάτων», προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι οι Κύπριοι επιχειρηματίες, οι οποίοι βάζουν τα λεφτά, για λόγους ηθικής τάξης πλέον ζήτησαν (ένας εκ των δύο είναι ο Μάριος Παπαδόπουλος, τον οποίο οι συντάκτες συνάντησαν μια φορά για μερικά λεπτά της ώρας, ενώ ο δεύτερος και ισχυρότερος οικονομικά, όπως λέγεται, παραμένει άγνωστος για τους εργαζόμενους σκόπιμα) όσοι εργάζονται στην ενημερωτική Εφραιμική ιστοσελίδα, να έχουν μια και μόνη εργασία, ούτε καν ένα πάρεργο παράλληλα, ενώ η αποκλειστική απασχόληση δεν είναι τεθεί ως θέμα πριν από έξι μήνες, που έγιναν οι προσλήψεις!
Αυτό το ζήτημα ηθικής τάξης ισχύει βέβαια για το πόπολο, ώστε να είναι και απόλυτα εξαρτημένο με μια αμοιβή έως 1.000 ευρώ με μπλοκάκι του Ο.Α.Ε.Ε..
Γιατί, όπως ειπώθηκε από τη διευθύντρια αλλάζουν τα πράγματα, αν και το σάιτ πάει καλά και θα γίνει και WEB TV όμως κανείς εφ’ εξής δεν θα είναι στο Ι.Κ.Α..
Άλλωστε η απολυθείσα συνάδελφος ήταν η μόνη εκ των δημοσιογράφων, που ήταν ασφαλισμένη ως μισθωτή!
Ας μη ξεχνάμε, ότι η «επαγγελματίας» κα Γιαχνάκη – που δεν ντρέπεται όταν ξεστομίζει αυτά τα γελοία επιχειρήματα – εργάζεται στο STAR Channel και σε αυτή τη φάση είναι αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Made in Star», παράλληλα έχει τη δική της εταιρεία «Gauth Films» (για να κάνει τα ντοκιμαντέρ και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στα Ιεροσόλυμα).
Έγινε δε διευθύντρια στο www.briefingnews.gr με τη βοήθεια και του θεού και των ανθρώπων, αλλά σε αυτό πατάει... όποτε μπορεί, αφού τα διευθύνει όλα εξ αποστάσεως και δια τηλεφώνου, όποτε δεν ασχολείται με συγκλονιστικές Life Style αποκαλύψεις…
O δε κ. Θεοχάρης με τον Εφραιμικό αγιορείτικο μανδύα της αγιοσύνης… εργάζεται και αυτός από απόσταση σε αυτό το σάιτ καθώς η κανονική του εργασία είναι στο MEGA στην εκπομπή του Καμπουράκη και του Οικονομόπουλου.
Παράλληλα δε «τρέχει» και το αποκλειστικά δικό του εκκλησιαστικό site, αλλά κυρίως κάνει σεμνά και ταπεινά τον διαμεσολαβητή μεταξύ Εφραίμ, Αρσένιου και των Κύπριων επιχειρηματιών με την ιδιότητα του πιστού ακόλουθου των γερόντων του Βατοπεδίου.
Οικονομία πάνω απ’ όλα!
Η επιχείρηση θέλει βέβαια να κάνει οικονομία αλλά μόνο στους συντάκτες, που τραβάνε κουπί… γιατί μέλος της οικογένειας του κ. Θεοχάρη, που είναι ασφαλισμένο στο Ι.Κ.Α. μια χαρά την παίρνει την αργομισθία, αφού το κύριο επάγγελμα του είναι η υποκριτική…
Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν δεν προσέξεις το σπίτι σου, θα πέσει να πλακώσει, όπως λέει ο λαός μας, και αυτό δεν το θέλει ούτε ο θεός…
Είναι βέβαιο περιττό να αναφέρουμε τις απειλές περί απολύσεων μέσω email, που ευχαρίστως μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα, οι οποίες και συνδυάζονταν με συνεχείς προφορικές απειλές «σας κάνω χάρη, που σας κρατάω κάποιους εκεί μέσα» και άλλα τέτοια χαριτωμένα και χριστιανικά…

Αυτά συμβαίνουν σε αυτό το φιλοΕφραιμικό σάιτ… Φανταστείτε λοιπόν τι γίνεται στα άλλα που είναι λιγότερο χριστιανικά!

+ ο ρεπόρτερ του πεζοδρομίου +

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου