Ξετυλίγοντας το κουβάρι της Αριάδνης ΑΕΒΕ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ενημέρωση από την σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης.



Μετά τις χθεσινές αντιδράσεις των κατοίκων στα χωριά της Κρήτης και την ακύρωση της περιοδείας των ναζήδων στο νησί, είχε καλεστεί για σήμερα το πρωί αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στην Ν. Αλικαρνασσό.
Αρκετά νωρίτερα από το κάλεσμα γύρω στις 10 το πρωί,  100 περίπου αναρχικοί/ές σύντροφοι συγκεντρωθήκαμε στην κεντρική πλατεία της Αλικαρνασσού και με μια σύντομη πορεία προσεγγίσαμε το σημείο όπου θα μιλούσε ο αρχιμαφιόζος της ναζιστικής συμμορίας που κατεβαίνει στις εκλογές.
Ο χώρος της συγκέντρωσής τους φυλασσόταν από το βράδυ από τους μπάτσους, κάτι που γνωρίζαμε ήδη αλλά αυτό δεν μας απέτρεψε από το να βρεθούμε στο δρόμο.  Πλησιάσαμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κεντρική είσοδο και με συνθήματα και μοιράσματα του παραπάνω κειμένου επικοινωνήσαμε με τον κόσμο την αντίθεσή μας απέναντι στην ναζιστική ανοχή και στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής, κάτι που βρήκε ανταπόκριση στους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι κατέβηκαν και στάθηκαν μαζί μας για λίγο στη συγκέντρωσηκουβαντιάζοντας, αρκετοί άλλοι μας ενθάρρυναν παραμένοντας όμως στα μπαλκόνια τους.
Περίπου στις 12 το μεσημέρι έφτασαν λίγα ακόμα άτομα από το κάλεσμα που είχε γίνει στην πλατεία Ελευθερίας από τους αριστερούς.
Η παρουσία των μπάτσων ήταν ασφυκτική μεν αλλά όχι εριστική.  Περίπου 6 διμοιρίες στήθηκαν γύρω από μας και οι μισοί από αυτούς μας ακολούθησαν κατά την απόχώρησή μας.
Περίπου στη 1 το μεσημέρι φύγαμε από εκεί με πορεία προς την πλατεία Αγ. Νικολάου.
Τη σημερινή παρουσία μας στο δρόμο απέναντι στο φασισμό προσωπικά την κρίνω ελπιδοφόρα δεδομένων των αναλογιών και των συνθηκών. Δυστυχώς η προεκλογική τους φιέστα έγινε, αλλά σε τέτοιες συνθήκες που στην ουσία ακυρώθηκε. Με την προστασία μπάτσων και ασφαλιτών που είχαν κατακλύσει την περιοχή, μαζεύτηκαν τελικά το πολύ 50 καμμένοι από όλη την Κρήτη (συμπεριλαμβανομένου και του κλιμακίου που έφτασε από Αθήνα, σύμφωνα με τις δικές τους διακηρύξεις) και στα κρυφά, κυριολεκτικά από την πίσω πόρτα, έκαναν την υποτιθέμενη προεκλογική τους συγκέντρωση.
Η παρουσία μας στο δρόμο τους απέτρεψε από το να γεμίσουν την πόλη τρικάκια με σβάστιγκες ή να κάνουν μαζικές παρεμβάσεις στους δρόμους της Αλικαρνασσού.
Συνεχίζουμε δυναμικά




 


 


 





 

.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου